Home

Nieuws

Winst C4C verdampt door hogere kosten

Milsbeek - Champignonholding C4C zag in 2010 de netto winst verdampen door hogere kosten voor diesel, stro en paardenmest bij de grondstoffendivisie die niet werden doorberekend.

Bij de champignonverwerkende bedrijven bleven de resultaten achter bij de verwachting als gevolg van hogere integratiekosten voor FLM Foodingredients en lagere prijzen van (half)conserven. Wel trad in de tweede helft van 2010 herstel op. De winst daalde al van 7,4 miljoen euro in 2008 naar 1,7 miljoen in 2009.

Champignoncoöperatie CNC voorziet evenwel een herstel van de industriemarkt na twee zware jaren. Dochter Lutèce verkent kansen met bewerkte versproducten. De holding C4C boekte in 2010 een omzetstijging van 2 procent naar 201 miljoen euro. De grondstoffen- en verwerkende divisie van champignoncoöperatie CNC hebben hun onderbezetting weggewerkt. CNC voorziet ook een aantrekkende markt voor champignons dit jaar. De zwakkere euro zorgt voor een betere concurrentiepositie in derde landen, zoals de VS. Ook begon Lutèce te verkopen op de Russische markt. Opmerkelijk is ook de snelle groei van de diepvriesverkopen. Hier bedroeg de verkoopstijging 40 procent.

Tijdens de ledenvergadering van coöperatie CNC kwam ook het strategische plan Orange aan bod, waarmee CNC een leidende rol wil nemen in de samenwerking en afzet van champignons. Dat plan richt zich op onderzoek, ontwikkeling en consolidatie in de markt van grondstoffen en verwerking.

Of registreer je om te kunnen reageren.