Home

Nieuws 169 x bekeken

Westfleisch benoemt ombudsman voor kwesties rond dierenwelzijnsprogramma

Münster – Westfleisch benoemt een ombudsman voor kwesties rond zijn dierenwelzijnsproductconcept Aktion Tierwohl. Volgens het Westfaalse vleesconcern wordt dit initiatief genomen om aan de handel en de openbaarheid in het algemeen ’van het begin af een zo goed mogelijke en neutrale aanspreekbaarheid te waarborgen.’

De ombudsfunctie is in handen gelegd van een veterinaire hoogleraar, prof. dr. Heiner Davids van de Hochschule Ostwestfalen-Lippe. Davids onderwijst hier in het Europese levensmiddelenrecht. Davids is tevens waarnemer bij de EU voor de Bondsraad, de Duitse senaat. Voordien bekleedde hij diverse andere functies bij de overheid. ”Zowel door zijn grote ervaring als ook als auteur van bijvoorbeeld het boek Krisenmanagement in der Lebensmittelwirtschaft is hij met veeleisende probleemstellingen buitengewoon goed vertrouwd. Voor ons komt het erop aan, dat hij zich aandienende vragen of misverstanden zakelijk, neutraal en onafhankelijk, alsmede wetenschappelijk onderbouwd en toekomstgericht naar alle kanten duidelijk beantwoordt, daarin stelling neemt en behandelt,” zo heet het in de toelichting van Westfleisch.

De eerste producten met het logo Aktion Tierwohl zijn sinds begin deze maand te koop. Het gaat daarbij om zeven vlees- en zeven worst- en hamproducten. Onlangs stuitte het welzijnsinitiatief van Westfleisch echter op felle kritiek uit de hoek van de georganiseerde dierenbescherming. Volgens de dierenbeschermers probeert het concern de consument zand in de ogen te strooien met producteisen die niet of nauwelijks verder gaan de gewone wettelijke eisen.

Of registreer je om te kunnen reageren.