Home

Nieuws

Weer E.coli alarm in Frankrijk

Castelnaudary – Het Franse vleesbedrijf Maison Spanghero heeft een partij rauwe hamburgers teruggehaald wegens mogelijke besmetting met E.coli.

Spanghero zegt bij interne controles een ’non-conformiteit’ aangetroffen te hebben. De hamburgers zijn onder een aantal merknamen verkocht in het zuiden van Frankrijk.

Spanghero is vooral actief met het Franse vleesproduct cassoulet maar maakt daarnaast ook enkele andere vleesproducten. De interne onderzoeksresultaten zijn voorgelegd aan het nationale referentielaboratorium, heeft het bedrijf zelf meegedeeld. De besmetting komt een paar dagen nadat in Noord-Frankrijk acht kinderen in het ziekenhuis opgenomen moesten worden wegens e.coli na het eten van diepvrieshamburgers. Inmiddels zijn vier kinderen weer naar huis, de anderen liggen nog steeds in het ziekenhuis maar verkeren niet in levensgevaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.