Home

Nieuws 285 x bekeken 1 reactie

Weefselkweekbedrijf SBW failliet

Roelofarendsveen – Het weefselkweekbedrijf SBW International uit Roelofarendsveen is failliet.

Als er geen doorstart komt, dreigt ontslag voor 43 mensen in de vestiging in Roelofarendsveen. Ook voor de 280 mensen bij de dochterbedrijven in Macedonië en Ghana is de toekomst onzeker.

De dochterondernemingen zijn nog niet failliet verklaard. SBW heeft het faillissement zelf aangevraagd. SBW International BV is in 1976 opgezet door een aantal Nederlandse tuinbouworganisaties. Het doel was een betrouwbaar en onafhankelijk laboratorium voor het ontwikkelen en toepassen van weefselkweektechnieken, die op de eisen van de tuinbouwindustrie waren afgestemd. SBW deed weefselkweekdiensten voor onder andere perk- vaste- en potplanten, groenten, snijbloemen en bloembollen.

Wat de onderneming tot de faillissementsaanvraag heeft bewogen is voor de curator vooralsnog onduidelijk. Hij hoopt dat er een doorstart mogelijk is en verwacht daar op korte termijn duidelijkheid over te krijgen.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    h van leeuwen

    graag een update van dit bericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.