Home

Nieuws 332 x bekeken

Wales wil lamsvlees verkopen aan China

Cardiff – De schapensector in Wales probeert onder leiding van de lokale boerenbond de markt voor lamsvlees in China open te breken.

De Farmers Union of Wales heeft al verschillende Chinese handelsvertegenwoordigers gesproken en ook op bezoek gehad bij regionale landbouwmanifestaties. Inmiddels heeft ook de eerste minister van Wales, Carwyn Jones, zich achter het initiatief geschaard.

De premier heeft tijdens een bezoek aan China overleg gevoerd met vertegenwoordigers van de voedselveiligheidsdiensten die uiteindelijk het groene licht moeten geven. ’’De boeren in Wales mogen op dit moment geen lamsvlees naar China exporteren. Sinds 2008 doen we dat wel naar Hong Kong en dat is een groot succes. Nu willen we daarop voortbouwen en proberen ons lamsvlees ook naar de potentieel enorme Chinese markt te verhandelen” , aldus Jones.

Of registreer je om te kunnen reageren.