Home

Nieuws

Vrije telers alvast in opkoopregeling

Zoetermeer - Het Productchap Tuinbouw laat telers die niet aangesloten zijn bij een telersvereniging alvast toe in de opkoopregeling.

In de reeds bestaande interventieregeling kunnen deze telers niet participeren, maar het PT loopt hiermee al vooruit op het Europese noodsfonds. Nu kunnen dus alle telers onverkoopbare partijen melden. Het PT kan op dit moment niet garanderen dat deze producten uit het Europese noodfonds worden gefinancierd. Hiervoor moet de besluitvorming in Brussel worden afgewacht.

Begin volgende week worden de definitieve details bekend van de Europese opkoopregeling die voor alle telers zal gelden. Dan wordt duidelijk of het steunbedrag 210 miljoen euro blijft en of ook telers van aubergine en kiemgroente in aanmerking komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.