Home

Nieuws 263 x bekeken

Voorzitter Schenk van vakgroep naar LTO Noord

Zwolle - Siem Jan Schenk (57) wordt de nieuwe voorzitter van LTO Noord, als de algemene ledenvergadering met de voordracht instemt.

Het algemeen bestuur heeft Schenk donderdag voorgedragen als kandidaat.

Schenk is nu nog voorzitter van de vakgroep melkveehouderij van LTO Nederland. Hij vervulde sinds het vertrek van Henk Brink al tijdelijk het voorzitterschap van LTO Noord. Hij volgt Tammo Beishuizen op, die in januari opstapte.

Na het vertrek stelde LTO Noord een functieprofiel op van de nieuwe voorzitter, die bij voorkeur zelf praktiserend boer of tuinder zou moeten zijn. Schenk heeft samen met zijn zoon een bedrijf.

Voorzitter Siemen Ruiter van de vertrouwenscommissie zegt op de website van LTO Noord dat Schenk ”als zeer geschikte kandidaat naar voren kwam uit de selectieprocedure”.
Schenk zelf ziet het voorzitterschap van de regionale organisatie als ”een mooie rol en een enorme uitdaging.” Schenk vervult de rol van voorzitter al enige tijd: ”Ik loop nu al een tijdje in de schoenen van de voorzitter en ze zitten lekker.”

Hij zegt zijn historie als voorzitter van de vakgroep melkveehouderij mee te nemen naar zijn nieuwe rol. ”Maar in die rol moet ik er zijn voor alle sectoren en regio’s.”

De leden van LTO Noord nemen op 18 augustus een besluit over de benoeming van Schenk.

Of registreer je om te kunnen reageren.