Home

Nieuws

Voorschotregeling Coforta voor telers in nood

Barendrecht – Coöperatie Coforta gaat telers een voorschot uitkeren als ze door de verlate opkoopuitkering in de financiële problemen komen.

De regeling geldt voor alle telers. The Greenery is – naast Coforta Verkoop BV – één van de verkoopdochters van coöperatie Coforta.

”Het is fantastisch nieuws”, zegt Prominentdirecteur Arne van Aalst. Telers van Prominent staan los van het handelshuis The Greenery, maar de regeling zou voor alle telers moeten gelden, zegt Van Aalst die nog niet op de hoogte was van de regeling.

Het is niet duidelijk welke voorwaarden topman Philip Smits wil hanteren, of wat het beschikbare bedrag is. De Ehec-crisis raakt de telersverenigingen hard. Los van omzetverlies hebben de organisaties bijdragen moeten opbrengen voor de interventieregeling dat onder GMO een co-financieringsregeling is.

Ook bij andere afzetorganisaties als ZON wordt gewerkt aan zo’n regeling, meldt het Financieele Dagblad.

Of registreer je om te kunnen reageren.