Home

Nieuws 262 x bekeken

Vogelgriep blijft struisvogels treffen in Zuid-Afrika

Oudtshoorn – Ondanks preventieve maatregelen blijft het vogelgriepvirus zich verspreiden in Zuid-Afrika. Na het eerste geval in februari zijn inmiddels acht struisvogelbedrijven geinfecteerd.Dit meldt de veterinaire dienst in Zuid Afrika. Het eerste geval (serotype H5N2) dateert al van februari en is half maart bevestigd. Het betrof een struisvogelboerderij met 10.000 dieren.

Ondanks het preventief ruimen van de dieren heeft het virus zich toch weten te verspreiden in het gebied Klein Karoo Valley, waar 70 procent van de totale struisvogelvleesproductie is gevestigd. Inmiddels is op acht bedrijven het virus geïdentificeerd. De dieren worden ook op deze bedrijven geruimd.

Door exportbeperkingen loopt de schade enorm op. De ’South African Ostrich Business Chamber’ schat de schade op 10,6 miljoen euro per maand.

Of registreer je om te kunnen reageren.