Home

Nieuws 270 x bekeken

Vion betaalde 10 miljoen voor onroerend goed Weyl

Almelo – Vleesconcern heeft 10 miljoen euro betaald voor de grond en panden van het vorig jaar failliet gegane Weyl. Dit blijkt uit het jongste faillissementsverslag van curator Jaques Daniëls.

De inventaris van de vleesbedrijven (vooral machines) bracht 8,9 miljoen euro op. Aangenomen mag worden dat het merendeel hiervan ook door Vion is overgenomen. De vorig jaar nog aanwezige voorraden vlees brachten 3 miljoen euro op.

Netto heeft de curator tot media juni voor een bedrag van 19,8 miljoen euro aan vorderingen geïnd. Deze opbrengsten staan in geen verhouding tot de vorderingen. De fiscus en het UWV hebben samen voor zo’n 28 miljoen euro aan preferente vorderingen uitstaan het failliete Weyl. Andere schuldeisers hebben voor 132 miljoen euro aan concurrente vorderingen uitstaan. Daaronder nemen drie banken met in totaal 51 miljoen euro een grote positie in.

Of registreer je om te kunnen reageren.