Home

Nieuws 245 x bekeken

'Verplicht digitale aangifte pas als DR op orde is'

Den Haag – De Tweede Kamer staat achter het wetsvoorstel om de aangifte van gegevens bij Dienst Regelingen alleen nog digitaal toe te staan.

Dat blijkt tijdens een overleg in de Kamer. Kamerleden zijn positief omdat digitale aangifte zal leiden tot minder fouten, waardoor minder ondernemers onbedoeld subsidie zullen mislopen. Ook leidt het wetsvoorstel tot een lastenverlichting en een besparing bij Dienst Regelingen. De besparing wordt voorlopig geschat op 275.000 euro.

CDA, VVD en PvdA steunen het wetsvoorstel op voorwaarde dat Dienst Regelingen de zaken wel op orde heeft. ”De goede ideeën van digitale aangifte moeten wel werkelijkheid kunnen worden. Die ondernemers die als gevolg van dit wetsvoorstel verplicht worden om de informatie elektronisch aan te leveren, moeten er wel van uit kunnen gaan dat er aan de andere kant van de computer en van de lijn een Dienst Regelingen zit die dit alles aankan”, aldus Ger Koopmans van het CDA.

Bleker staat achter het amendement waarin de partijen vragen de verplichte elektronische aangifte pas door te voeren als de situatie bij Dienst Regelingen op orde is.

Of registreer je om te kunnen reageren.