Home

Nieuws 202 x bekeken

Verhagen naar Israël en Palestijnse gebieden

Den Haag - Minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) brengt deze week een werkbezoek aan Israël en de Palestijnse gebieden. Verhagen ontmoet onder anderen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en Salam Fayyad, regeringsleider bij de Palestijnse Autoriteit op de Westelijke Jordaanoever.

Hij bespreekt met beiden het verloop van de vredesonderhandelingen, de situatie in de regio en mogelijk verdere samenwerking op het gebied van economie, landbouw en innovatie. Later deze week staan ook ontmoetingen gepland met de Israëlische president Shimon Peres en Avigdor Liebermann, de minister van Buitenlandse Zaken.

Het kabinet wil investeren in de economische en politieke relaties. Nederland exporteerde in 2010 voor meer dan 1,2 miljard euro naar Israël en draagt tevens bij aan de economische opbouw van een toekomstige Palestijnse staat.

Verhagen gaat naar Ramallah en neemt ook een kijkje bij Taybeh Beer, een Palestijnse brouwerij die produceert ondanks alle beperkingen. In Israël bezoekt hij bijvoorbeeld Better Place, het elektrisch vervoerbedrijf dat een proefproject begint op Schiphol. En hij spreekt met vertegenwoordigers van Nederlandse en Israëlische bedrijven en kennisinstellingen over een gezamenlijke agenda voor onderzoek en innovatie. Israël heeft veel startende hightech bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.