Home

Nieuws 232 x bekeken

Verdachte taugé Ehec-vrij

Hamburg - De uitslag van een in Hamburg uitgevoerde Ehec-test van taugé uit het verdachte bedrijf in Bienenbüttel is negatief, hoewel vast staat dat de taugé was beland bij een consument die ziek is geworden van de gewraakte e.coli-bacterie.

Dat heeft de Hamburgse senator van volksgezondheid Cornelia Prüfer-Storcks vandaag bekendgemaakt. Daarmee hebben de Duitse autoriteiten de verdenking tegen de teler uit Bienenbüttel nog steeds niet hard kunnen maken.

De taugé was door een gezin al enkele weken geleden gekocht maar was in de koelkast blijven liggen nadat iemand uit het gezin ziek was geworden van Ehec.

Gisteren pakte ook de door Nedersaksen uitgevoerde tests van 23 andere taugé-monsters uit Bienenbüttel negatief uit. 17 andere monsters zijn nog in onderzoek. Inmiddels blijft het bedrijf in Bienenbüttel op slot.

Of registreer je om te kunnen reageren.