Home

Nieuws

Veel cultuur tijdens Floriade 2012

Venlo – De Floriade 2012 pakt uit met een omvangrijk cultuurprogramma.

Cultuur is belangrijk omdat de wereldtuinbouwtentoonstelling vooral beleving is, zei directeur Paul Beck van de Floriade vandaag tijdens de presentatie van het culturele programma.

De Floriade kent vanaf de officiële opening op 4 april 2012, met onder meer Rowwen Hèze en het Limburgs Symfonie Orkest, een half jaar lang zeven dagen per week een programma vol muziek, dans, theater en andere acts. De Floriade werkt daarbij samen met Mundial Productions, dat ervaring heeft in het programmeren van theater en muziek uit derdewereldlanden.

Dagelijks geeft een andere harmonie of fanfare een afscheidsconcert. Op de verschillende themavelden treden koren, schutterijen en gilden op die thema’s en historie uitbeelden. In totaal zijn er tijdens de tentoonstelling 2160 optredens gepland. Muziek-, dans- en theatergezelschappen uit de hele wereld zijn gecontracteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.