Home

Nieuws 186 x bekeken

Van Veldhoven Groenste Kamerlid 2011

Den Haag – D66-kamerlid Stientje van Veldhoven is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot het meest groene Kamerlid van het jaar.

In Den Haag kreeg ze uit handen van directeur Jan Jaap de Graeff van Natuurmonumenten een groene stoel, naar het model van de blauwe zetels in de Tweede Kamer.

Van Veldhoven werd geprezen voor haar inzet tijdens debatten voor natuur en het aantal aangenomen moties en amendementen die Van Veldhoven heeft ingediend die positief zijn voor de natuur. PvdA-kamerlid Lutz Jacobi en Henk van Gerven (SP) werden gedeeld tweede in de verkiezing. De Graeff roemde Jacobi voor haar meerjarige inzet voor de natuur. ”Ze is met een overwinning in 2009 en twee tweede plaatsen op langere termijn het meest succesvolle kamerlid als het gaat om natuur”, zegt de directeur van Natuurmonumenten. Van Veldhoven volgt Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren op, die de prijs in 2010 won.

De Graeff benadrukte het belang van de inzet van politici voor natuur. ”Het is in de huidige situatie geen overbodige luxe om politici te hebben die zich inzetten voor natuur. We snappen dat er bezuinigd moet worden, maar 60 procent bezuinigen gaat veel te ver. Dat is krankzinnig”, aldus De Graeff. Hij verwacht dat de effecten van de bezuinigingen niet direct zichtbaar zullen zijn, maar dat de natuur op termijn zal gaan verslonzen, met als gevolg hiervan negatieve gevolgen voor mens, dier en natuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.