Home

Nieuws 1 reactie

VS handhaaft subsidie op bio-ethanol uit mais

Washington - De VS handhaaft de subsidie op de productie van bio-ethanol uit mais. De Amerikaanse Senaat heeft een wetsvoorstel om de subsidies te schrappen weggestemd.

Begin dit jaar is in de VS een coalitie gevormd door milieu-organisaties, veehouders en voerfabrikanten. Die vinden dat mais onnodig duur is geworden door het subsidiebeleid van de overheid. Republikeinse senatoren hebben een wetsvoorstel ingediend om de subsidie te schrappen. Het voorstel is weggestemd met 59 tegen 40 stemmen.

De subsidie is wettelijk geregeld tot eind dit jaar. Analisten vinden het onwaarschijnlijk dat de subsidie voortijdig wordt beëindigd, melden ze aan persbureau Bloomberg.

De overheid geeft 45 dollarcent per liter subsidie op de productie van bio-ethanol uit mais. Bovendien gelden invoerheffingen op de import van bio-ethanol. De VS wil zo minder afhankelijk worden van de import van aardolie. Door dit beleid is vorig jaar ruim een derde van alle mais in de VS verwerkt tot bio-ethanol. Het heeft de maisprijs vorige maand opgedreven tot een recordhoogte.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Schandalig dat de grootste verbruiker van mais in de V.S.de ethanolindustrie nog steeds subsidie krijgt om de te dure mais in een bodemloze put van ethanol te dumpen ,dit blijft een druppel op een gloeiende plaat om aardolie te vervangen.Men geeft geen cijfers hoeveel %van de brandstof voor het wegvervoer er nu vervangen wordt door biobrandstoffen.Het is alleen de bedoeling om kost wat kost zoveel mogelijk ingevoerde aardolie te vervangen uit de O.P.E.C.landen,Die gewoon weigeren om meer olie op te pompen om zo de olieprijs hoog te houden Deze diktators zoals saudie arabie en iran hebben onlangs nog de roep om demokratie met harde hand de kop ingedrukt in eigen land en nu zijn zij baas over heel de wereld met hun oliewapen!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.