Home

Nieuws

Universiteit voelt zich niet aangesproken

Arnhem – Wageningen Universiteit voelt zich niet aangesproken door het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge, die uitleg willen over de herkomst en de wetenschappelijke waarde van een aantal rapporten over koosjer en islamitisch slachten.

Onder meer naar aanleiding van een kritische analyse van TNO hebben het NIK en de NIH tekst en uitleg gevraagd van de universiteit, het Centraal BVeterinair Insituut, de Koninklijke Maatschappij voor Dieren. de hogeschool Van Hall Larenstijn en de stichting DLO over twee rapporten die zijn gemaakt door de Animal Sciences Group van Wageningen UR. Volgens TNO zijn er kanttekeningen te plaatsen bij de wetenschappelijke kwaliteit van de rapporten, waarin onder meer wordt geconcludeerd dat niet-verdoofd slachten bij dieren meer lijden veroorzaakt.

Advocaat Jaap Kronenberg maakte duidelijk dat de NIH en het NIK voor een groot deel aan het verkeerde adres zijn met hun vragen en eisen. En voor zover die wel goed geadresseerd zijn, is er voor de Animal Sciences Group geen reden in te gaan op de eis van de joodse organisaties. Volgens Kronenberg zullen de organisaties het moeten doen met de rapporten, zoals ze er liggen. Die maken deel uit van het wetenschappelijke en het maatschappelijke debat.

De Arnhemse rechter trekt veertien dagen uit om een antwoord te formuleren op de eis van de joodse organisaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.