Home

Nieuws 419 x bekeken

Uitbundige bloei van Astilbe

Lisse – Het bloeiseizoen is enigszins van slag, maar dat is niet te zien aan de grote collectie Astilbe die in de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt getoond door Wijnhout – Koomen.

Een collectie waar muziek in zit. Wat de groei en bloei betreft. Maar ook de naamgeving wijst in die richting. Zoals de rijkbloeiende roze Astilbe ‘Rhytmn and Blues’. Een prachtige plant met ferme bloemen en fris groen gewas. Kwalitatief ook erg goed zijn verder onder andere de diep witte A. ‘Rock and Roll’, de dieproze A. ‘Country and Western’ en witte A. ‘Close Harmony’. Nieuw is de rode Astilbe onder nummer E3. Rood komt in het Astilbe sortiment niet zo veel voor en deze nieuwe cultivar vormt dus een welkome (kleur)versterking in het sortiment.

Cees Breed showt deze week onder andere de aparte en zeer donkerrode lelie species Lilium martagon hybride ‘Claude Shine’, de witte Incarvillea ‘Snowtop’, enkele Otten Rhodohypoxis in diverse kleuren en een ferme plan van de blauwe Campanula ‘Kent Belle’.

In de keuringzaal is ook altijd nog een flink aantal Allium soorten te bewonderen die zijn ingebracht door Mellema – Versteeg. J.H. Oostdam zette de prachtig donkerrode Ixia ‘Jesse’ op de keuringstafel, alsmede de blauw/witte Ixia ‘Blue Bird’. In het gemengde boeket kan Ixia uitstekend worden toegepast.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.