Home

Nieuws

Tweede bio-vergister Ecoson komt in België

Son – Ecoson, onderdeel van Vion Ingredients, gaat in België in Denderleeuw een bio-vergistingsinstallatie bouwen.

De installatie gaat jaarlijks 17,2 gigawattuur (GWh) groene elektriciteit produceren. Dat komt overeen met de energiebehoefte van 5.300 huishoudens. De installatie moet eind 2012 in gebruik worden genomen. De installatie is door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij aangewezen als een voorbeeldproject in het kader van Vlaanderen in Actie.

Het betreft de tweede vergistingsinstallatie van Ecoson. In Son beschikt Vion al over een installatie die iets groter is dan die nu in België wordt gebouwd.

De nieuwe installatie in België voorziet haar eigen productie en die van het naastgelegen Rendac voor 100 procent van groene stroom. Volgens Vion bespaart de installatie België zo’n 8.800 ton CO2 emissie per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.