Home

Nieuws 253 x bekeken

Twee kinderen Frankrijk hersteld van E.coli

Lille - Twee van de acht kinderen die vorige week in een Frans ziekenhuis waren opgenomen na besmetting met een E.coli-bacterie mogen naar huis. Dat hebben de Franse gezondheidsautoriteiten maandag laten weten.

De kinderen waren eind vorige week in een ziekenhuis in de noordelijke stad Lille opgenomen, nadat ze vlees hadden gegeten dat was besmet met een E.coli-bacterie. Zes kinderen liggen nog in het ziekenhuis. Een van hen ligt aan de beademingsapparatuur. Volgens medici gaat de gezondheidssituatie van de kinderen vooruit. De bacterie is niet verwant aan de EHEC-bacterie die de afgelopen weken tientallen mensen het leven kostte, op een na allemaal Duitsers. De EHEC-bacterie behoort tot de groep E.coli-bacteriën.

Het Franse ministerie van Landbouw en Voedsel heeft maandag bevestigd dat de aandoening is veroorzaakt door hamburgervlees dat afkomstig was van een supermarkt van de keten Lidl. Dat bedrijf heeft de hamburgers uit de schappen gehaald. Volgens topman Guy Lamorlette van het Franse bedrijf SEB-CERF uit Saint-Dizier, dat de hamburgers had geproduceerd, wordt nu uitgezocht waar het vlees vandaan komt. Het kan kan volgens hem alleen afkomstig zijn uit Duitsland, Nederland of België. Lidl Nederland heeft afgelopen week al laten weten dit product niet in haar assortiment te hebben gehad.

Of registreer je om te kunnen reageren.