Home

Nieuws 2 reacties

Tuinieren mag niet te veel tijd kosten

Den Bosch - Nederlanders zijn verknocht aan hun tuin, maar ze nemen steeds minder de tijd om te tuinieren.

Planten en bloemen maken steeds meer plaats voor verlichting, zithoeken en vaste barbecues. "In ons drukke bestaan past geen onderhoudsintensieve tuin meer,'' staat in het rapport Tuinbeleving 2011. Meer dan duizend Nederlanders is het hemd van het lijf gevraagd over hun tuin. De uitkomsten van het onderzoek door het Productschap Tuinbouw zijn vergeleken met eerder onderzoek naar tuinbeleving in respectievelijk 2002 en 2007.

Nederlanders zijn niet minder enthousiast geworden over hun tuin, maar steeds minder mensen zijn intensief bezig met tuinieren. Het aandeel van sierplanten in de tuin neemt af, maar groenten, fruit en bomen winnen terrein, aldus het rapport dat de Stichting Tuinpromotie maandag presenteert in Den Bosch.

In tien jaar tijd is het aantal mensen dat weinig verstand heeft van tuinieren en er ook nog eens weinig voor voelt, gegroeid naar 18 procent. Daar staat tegenover dat nog altijd 17 procent het heerlijk vindt om in de tuin met de plantjes bezig te zijn. Een op de tien ziet tuinieren als een sociale verplichting, terwijl 18 procent de tuin ziet als een visitekaartje.

Laatste reacties

  • trijnie

    Een huis of een stal kan nog zo mooi en imposant zijn maar zonder het groen van bomen en struiken is het een puist in het landschap en als een kamer zonder meubelen.

  • abtje

    Je ziet het ook al jaren bij de makelaars, huizen zonder een extra half bundertje grond verkopen makkelijker dan met. Men gaat liever een keer extra op vakantie ipv die extra grote tuin of huisdieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.