Home

Nieuws

Tuinbouw niet naar rechter in gasprijszaak NMa

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw en LTO zullen geen beroep instellen bij de rechtbank in Rotterdam tegen een besluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) na een gasprijsonderzoek.

De NMa deed niets met het bezwaar van de sector tegen het NMa-onderzoek naar GasTerra. De sector overwoog een gang naar de rechter, maar zien daar nu geen heil in, bleek op de vergadering van de energiecommissie vandaag.

Het gebeurt zelden dat de rechtbank een besluit van de NMa verwerpt. Ook zijn de juridische kosten hoog. Het PT had het bezwaar al formeel ingediend omdat de termijn zou verlopen voor de commissie energie bij elkaar kwam. Dat trekt de tuinbouw nu in. Wel wil LTO dat de NMa stelselmatig onderzoek doet naar prijsvorming op de gasmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.