Home

Nieuws 169 x bekeken

Tuinbouw bepaalt deze week toekomst productschap

Zoetermeer - De tuinbouw bepaalt deze week de toekomst van het Productschap Tuinbouw, los van een eventueel politiek besluit dit najaar.

Volgens interim-voorzitter Bart Bruggemans vallen deze week twee zaken samen die belangrijk zijn voor de toekomst van het schap. Zondagnacht liep de ondernemingspeiling af die het PT uitschreef. De resultaten zijn nog niet in detail bekend en niet geanalyseerd, stelt Bruggemans. Vrijdag organiseert het PT een persconferentie om toe te lichten hoezeer de achterban hangt aan het voortbestaan van het schap en de taken die het uitvoert. Over de uitkomst of zelfs de respons wilde de interim-voorzitter maandag niets zeggen.

Vrijdag komt het PT-bestuur in een extra zitting bijeen om een besluit te nemen over samenwerking met andere schappen. Het is een besloten bijeenkomst, waarvan de uitkomsten pas een week later bekend worden om de besturen van andere schappen niet te beïnvloeden, zegt Bruggemans. De schappen zullen de besluiten volgende week gezamenlijk toelichten.

Met de nieuwe voorzitter Agnes van Ardenne houdt Bruggemans nauw contact. Die zit nog tot 1 juli in Rome. "Zij is van alle actuele ontwikkelingen op de hoogte."

Of registreer je om te kunnen reageren.