Home

Nieuws

Tuinbouw Almería kampt nog steeds met lage prijzen

Almería – Tuinders in de Spaanse provincie Almería kampen nog onverminderd met lage prijzen voor hun producten.

Volgens het Duitse vakblad Fruchthandel zijn tomaten nauwelijks nog verkoopbaar. Populaire Longlife-tomaten leveren tussen de 8 en 15 cent per kilo op. Trostomaten leveren tussen de 10 en 20 cent op. De gewone ronde tomaat noteert tussen de 20 en 30 cent.

Komkommers leveren nog zo weinig op dat ze in vrijwel alle gevallen worden vernietigd, aldus Fruchthandel. De Spaanse export van watermeloenen trekt volgens Fruchthandel wel weer wat aan, maar dit is een vrij klein exportproduct. De Spaanse organisatie voor telers en handelaren, Fepex, roept Brussel op de volledige schade te vergoeden, en niet slechts een deel.

Of registreer je om te kunnen reageren.