Home

Nieuws

Toelating Previcur N 7920 N vervalt

Bleiswijk - Per 1 september 2011 vervalt de toelating van Previcur N. Toelatinghouder Bayer CropSciences liet dit onlangs weten.

Het product heeft geen uitverkoop en opgebruiktermijn en wordt tot 24 augustus uitgeleverd. Previcur N is een schimmelbestrijdingsmiddel met als werkzame stof propamocarb hydrochloride en heeft onder andere een toelating in de bedekte teelt van sla, vruchtgroententeelten en bloemisterijgewassen onder glas.

De verwachting van de CEMP-coördinator is dat het beëindigen van de toelating niet leidt tot knelpunten in genoemde teelten. Bayer Cropsciense heeft door de toelating van Previcur Energy (13221N) op basis van propamocarb en fosetyl of de toelating van Fenomenal 12824 N met op basis van fenamidone en fosetyl-aluminium alle toepassingen van de Previcur N afgedekt. Ook wordt de toelating van het middel Proplant met als werkzame stof propamocarb hydrochloride door de toelatinghouder AGRIPHAR S.A verdedigt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.