Home

Nieuws

The Greenery houdt rekening met vertrek leden

Barendrecht – The Greenery houdt er rekening mee dat er dit jaar telers zullen vertrekken die zich niet thuis voelen binnen de huidige afzetstructuur.

Dat zegt Greenery-directeur Philip Smits in een publicatie van het Financieele Dagblad. Het dagblad schetst woensdag een situatie van botsende belangen en een blijvende ontevredenheid bij telers die de regie willen behouden over hun eigen afzet. Een adviseur oppert in het artikel dat de coöperatie beter afscheid kan nemen van een aantal grote, ontevreden telers. Smits zou op zijn beurt tegen het FD hebben gezegd dat er geen ruimte is voor telers 'die volledige vrijheid willen aan wie ze verkopen'.

"Het kan best zijn dat dit jaar een aantal leden vertrekt die dat wel wil", aldus Smits. The Greenery blijft desondanks mikken op schaalgrootte en zoekt daarvoor aansluiting met partijen in het buitenland, nu fusies in Nederland niet van de grond komen. Dat is de enige manier waarop het bedrijf zijn positie in de markt denkt veilig te kunnen stellen. "Met een grotere schaalgrootte heb je een betere onderhandelingspositie en dus een betere prijs", aldus Smits tegenover de krant.

Of registreer je om te kunnen reageren.