Home

Nieuws 214 x bekeken

Telersverenigingen werken aan marktafspraken na Ehec

Amsterdam – Telersverenigingen voor groente in Nederland werken aan marktafspraken om herstel te bewerkstelligen. Binnen telerscollectieven als P8 praten de partijen over mogelijkheden voor het uit de markt nemen van product.

”Door het onderzoek van de NMA twee jaar geleden in de groentenafzet is iedereen huiverig, maar de mogelijkheden voor een crisiskartel zijn er. Daar moeten we dus gebruik van maken”, zegt LTO Noord Glaskracht-voorzitter Nico van Ruiten. LTO is niet direct betrokken bij de gesprekken.

Van Ruiten verwacht dat volgende week een voorstel van de telersverenigingen wordt voorgelegd bij het ministerie van ELI. Voor crisismaatregelen bestaan mogelijkheden in de GMO-regeling. Het is niet duidelijk of het plan hiervan gebruik maakt of dat de NMA zich hierover moet uitspreken.

Of registreer je om te kunnen reageren.