Home

Nieuws

'Telers mogen verder met komkommersmoothie'

Den Haag - De komkommersmoothie Kom Op kan door telers verder ontwikkeld worden.

Initiatiefnemer Wouter de Heij van productontwikkelingsbureau Top zegt het product - dat al veel naamsbekendheid ontwikkelde - alleen aan telers te willen overdragen. “We willen het niet aan commerciële bedrijven overdoen, maar telers kunnen het uitbouwen en ik wil ze daarbij ondersteunen.” Een middelgrote supermarktketen toonde al belangstelling voor het product, stelt De Heij. Hij schat die belangstelling serieus in. Er zijn kansen om met dit product iets te doen in overschotsituaties, denkt hij.

De komende dagen wordt de mix van gepureerde komkommer en sinaasappelsap uitgedeeld op verschillende manifestaties in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Venlo. Verder staan nog uitdeeldagen gepland bij restaurantketen La Place en op de Hortifair. De Heij kreeg met zijn initiatief veel mediabelangstelling. Voor de mensen die de smoothie zelf willen maken: de verhouding puree en sinaasappelsap is 60:40.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.