Home

Nieuws 167 x bekeken

Teler krijgt 70 procent van prijs op regiogroentesite

Wateringen – De internetwinkel Versvandekweker.nl biedt de vijftig deelnemende telers een opbrengst van 70 procent van de consumentenprijs. Daarmee is het model aantrekkelijker dan bestaande ketens via bijvoorbeeld supermarkten, zegt Roy Persoon, één van de initiatiefnemers achter de internetwinkel voor groente, fruit en sierteelt in Zuidwest-Nederland.

Donderdag lanceerden de burgemeesters van Westland en Lansingerland gezamenlijk de website door een bestelling te doen en deze te schenken aan instellingen in de gemeenten.

Volgens burgemeester Ewald van Vliet van Lansingerland leert de Ehec-uitbraak dat modellen als Versvandekweker.nl inspelen op behoefte aan informatie in de keten. Bij de bestelling weten kopers waar de producten geproduceerd zijn. Ze krijgen zo meer vertrouwen in de herkomst en kwaliteit van het product, verwacht Persoon.

Met zijn broer Nick runt Roy Persoon nu de winkel. Dat komt neer op het collecteren van product bij circa vijftig telers en het verzamelen van de orders. Voor de levering aan huis zijn andere partijen aangetrokken. Die levering vindt plaats in de regio tussen Rotterdam, Den Haag en Hoek van Holland.

Uitbreidingsplannen zijn er voorlopig niet. ”Eerst moeten we het model hier goed neerzetten. Een kweker in Friesland hoeft nog niet te bellen.”

Bij de internetwinkel zijn dertien bedrijven betrokken, vooral tuinders. ”Elke twee weken vergaderen de bedrijven binnen de stichting. Wij zijn voorlopig de twee enige werknemers.”

Of registreer je om te kunnen reageren.