Home

Nieuws 462 x bekeken

Taugé-telers Nederland: hier is niets aan de hand

Broek op Langedijk – Zwaar getroffen zijn ze. De zes taugé-telers die Nederland telt en die met elkaar 850 ton verse taugé per week produceren.

Gisteravond presenteerde een deel van de telers zich aan de pers om te laten zien ”dat er met ons product niets aan de hand is”, in de hoop de schade te beperken.

Initiatiefnemer is Van der Plas Sprouts, een belangrijke exporteur die de Duitse grenzen voor kiemgroenten deze week, na Duitse berichten over de mogelijke besmetting van taugé, prompt op slot zag gaan. Daarmee weet de taugésector zich in het rijtje van getroffen komkommer-, tomaten en paprikatelers in Nederland.

Van der Plas Sprouts plaatste maandagmiddag een bericht op de website om afnemers gerust te stellen, ondersteund door de onderzoeksresultaten van Agriq.

De resultaten werden later weer van de website gehaald. ”Alle resultaten van de producten van T. van der Plas BV zijn tot op heden negatief”, luidt de officiële verklaring van het bedrijf.
”We willen het vertrouwen in de markt herstellen”, aldus woordvoerder Eva van der Plas. Volgens haar is nooit uit te sluiten dat de bacterie op rauwe groenten terug te vinden is, maar hebben controleresultaten laten zien dat er met het Nederlandse product niets aan de hand is. Onderzoekers bevestigen dat bericht.

Of registreer je om te kunnen reageren.