Home

Nieuws

Sterke steun voor behoud Productschap MVO

Rijswijk – Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO) heeft een zeer groot draagvlak in de sector.

Dit blijkt uit een peiling door bureau Barteld onder de ongeveer 100 heffingbetalers. De geraadpleegde ondernemingen in de oliën- en vettensector zijn unaniem voorstander voor behoud van het schap.

Bij de MVO-achterban bestaat grote tevredenheid over de wijze waarop het productschap zijn activiteiten uitvoert. De informatievoorziening wordt door alle ondernemers als zeer goed bestempeld. Andere activiteiten die zeer positieve waardering ontvangen zijn: inspanningen bij de totstandkoming van wet- en regelgeving, de spreekbuis- en platformfunctie van het productschap, en de activiteiten op het gebied van duurzame ontwikkeling, van kwaliteit en voedselveiligheid, en van voeding en gezondheid.

Het gemiddelde rapportcijfer dat de ondernemers het productschap geven, komt uit op een 8,0.
Driekwart van de achterban beoordeelt de kwaliteit van de diensten als goed tot zeer goed in verhouding tot de betaalde heffing. Dit wordt gestaafd door het feit dat geen enkele ondernemer ontevreden is over het rendement van de heffing. Geen enkele ondernemer wil dat het productschap wordt opgeheven. Eén ondernemer pleit voor een fusie met andere productschappen.

Voorzitter Wim Oosterhuis: ”Met deze uitkomst benadrukken de ondernemers dat het PBO-stelsel een duidelijke meerwaarde heeft voor deze sector. Het productschap biedt een goed platform om collectieve initiatieven te nemen en als sector gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen.”

De MVO-sector is met een productiewaarde van 5,6 miljard euro in 2010 een van de belangrijkste agribusiness-sectoren in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.