Home

Nieuws 173 x bekeken

Steeds meer groente verkocht in winkelacties

Amsterdam – Circa 13 procent van de verse groenten wordt in Nederland aangekocht in winkelacties.

Het gaat om een aandeel van de omzet van verse groenten in Nederland. Dat blijkt uit cijfers van bureau GfK. Tot week 17 zat er een forse groei in die verkopen per actie. Het aandeel groeide 13 procentpunt ten opzichte van 2010, berekende het marktbureau.

Daarmee zijn groenten nog altijd minder actiegevoelig dan andere producten als vlees of gevogelte, waar een kwart van de omzet in acties wordt behaald. Consumenten kopen bij wasmiddelen zelfs de helft in acties.

Fruit is nu bijna even actiegevoelig als groente. Consumenten kopen 14,5 procent van het benodigde fruit in een actie. Dat aandeel liep in 2011 een procentpunt terug, blijkt uit de cijfers. In 2010 lag het aandeel in acties gekocht vers fruit op 15,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.