Home

Nieuws 183 x bekeken

Spaanse groentehandel naar Duitse rechter voor Ehec-schadeclaim

Hamburg – De Spaanse groentegroothandel Frunet stapt naar de rechter in Hamburg met een schadeclaim in verband met de Ehec-beschuldigingen.

Die werden door de autoriteiten van de havenstad geuit tegen de komkommers van het bedrijf. De Hamburgse dienst voor volksgezondheid en consumentenbescherming wordt voor de rechter gedaagd. Volgens de Duitse advocaat van Frunet, werkzaam in Malaga, had de dienst de naam van het bedrijf niet mogen noemen.

In eerste instantie eist de advocaat per kort geding inzicht in de stukken van de dienst, onder meer ten aanzien van de proeven die van de komkommers zijn genomen. Daarna zal de hoogte van de claim worden vastgesteld. Belangrijk punt is dat Frunet herstel van de goede naam en faam van de firma eist. Frunet draait normaal gesproken een jaaromzet van 15 miljoen euro met 120 medewerkers.

Of registreer je om te kunnen reageren.