Home

Nieuws

Sortiment iris steeds breder

Lisse – Het sortiment Iris wordt steeds breder. De kleur blauw domineert nog wel, doch er worden meer en meer andere kleuren geïntroduceerd en op de markt gebracht.

In de kleur geel is inmiddels aardig wat voorhanden, maar een versterking van dit segment kan geen kwaad. Iris Nova brengt in dat verband de heel warm gele Iris onder nummer 03.000.016 (foto) die deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt getoond. Een nieuwe cultivar dus en Iris Nova heeft wat dat betreft nog meer pijlen op de boog met nieuwelingen als de blauwe I. nummer 99281-04 en de fluweel blauwe I. 02.000.08. Het vaasleven van Iris is tegenwoordig redelijk lang, hetgeen wordt onderstreept door een aantal cultivars die inmiddels langer dan een week in de keuringszaal staan en waarvan de kwaliteit nog altijd zeer goed is. Zoals de purperen Iris ‘Holland Lila’ van Hommes Iris en de donkerblauwe nummer 950402 van Iris Nova. Nieuw ingebracht zijn deze week enkele potlelies van Th. C. Smakman. Korte lelies en rijkbloeiend. Zoals de lichtroze, met donkerroze rand, Lilium ‘Lady Smile’. En Marklilly toont deze week een vaas met de perfecte, witte. Lilium ‘White Renova’.Een lelie met vuistdikke opstaande knoppen, waarvan slechts enkele takken nodig zijn om lange tijd over een mooi volle rijkbloeiende vaas te beschikken.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.