Home

Nieuws 379 x bekeken

Sortiment Allium zeer veelzijdig

Lisse – Het sortiment Allium is zeer veelzijdig. De consument denkt bij de naam Allium vooral aan de bekende grote of kleine paarse sieruien, maar het sortiment omvat veel meer soorten en bloeiwijzen, zoals deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse is te zien.

Woensdag wordt daar nog een schepje bovenop gelegd, want dan wordt in BolleNoord in ’t Zand door de KAVB een speciale Allium keuring gehouden. In de zaal in Lisse toont B.O.C. de donkerpaarse, forse Allium ‘Pink Jewel’ naast onder andere de grote schermbloemen van Allium ‘Spider’. Verschoor showt onder andere de heel bijzondere bloeiwijze van Allium ‘Hair’, Allium ‘Art’ en Allium ‘Passion’. Van Kwekerij De Schüllhorn staat Allium ‘Eros’ nog in goede kwaliteit in de keuringszaal. Andere hoogtepunten op de wekelijkse bloemenkeuring zijn verder de sinds een week nog goed op de vaas staande Leucocoryne ‘Dione’ van Verschoor, de Dichelostemma Ida-Maia met de rode pijpbloemen van De Schüllhorn en de groene Fritillaria prezwalskii van Th. J. de Groot.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.