Home

Nieuws

Smithfield ziet af van Campofrio

Smithfield – Smithfield Foods Inc. heeft de geplande overname van het Spaanse Campofrio Food Group S.A. afgeblazen.

Aanleiding zijn de tegenvallende beurskoers van het bedrijf en de tegenvallende economische ontwikkelingen in Europa. Smithfield, dat al 37 procent van de aandelen in dit bedrijf bezit, was bezig om de resterende aandelen voor een bedrag van ongeveer 500 miljoen euro over te nemen (716,2 miljoen dollar).

Volgens topman Larry Pope van Smithfield vormen de tegenvallende beurskoersen een te hoog beletsel voor de overname om aantrekkelijk te zijn. Smihfields beurskoers was het afgelopen jaar op het hoogtepunt $ 24,93 (€ 17,06 euro) en $ 13,34 (€ 9,13) op het dieptepunt. De beurskoers zit op het ogenblik in de buurt van de 20 dollar (€ 13,70). Analisten reageren overwegend positief op het nieuws.

Of registreer je om te kunnen reageren.