Home

Nieuws

Schotland blij met varkensslacht voor Tulip

Edinbeurg – De Schotse varkenshouderij iis enthousiast over de aankondiging van Tulip, de Britse tak van Danish Crown, om varkens te gaan slachten in Schotland.

Tulip gaat daartoe een vaste samenwerking aan met slachterij A P Jess dat het eerder gesloten slachthuis Brechin in Angus weer in bedrijf gaat stellen.
In eerste instantie wil Tulip zo’n duizend dieren per week van Jess betrekken. Het vleesbedrijf zal daarvoor dertig nieuwe medewerkers aantrekken.

Tulip, het grootste varkensvleesbedrijf in Groot-Brittannië, verwerkt varkens uit Schotland momenteel in Manchester maar dat is een afstand van gemiddeld 350 kilometer. Door de dieren nu in Schotland zelf te verwerken, kan Tulip op het vlees ook het Schotse kwaliteitsmerk aanbrengen.

’’Dit is een opsteker voor de Schotse varkenshouders die te kampen hebben met omhoog geschoten kosten en slechte prijzen waardoor velen er mee stoppen. Het contract voor Brechin kan er voor zorgen dat de meerderheid van de Schotse varkens in Schotland zelf verwerkt gaan worden. Concurrentie voor varkens op de markt is voor de producenten alleen maar goed. Tulip en A P Jess zien in dat het commercieel gezien een goede zaak is om de dieren in Schotland te verwerken”, zegt voorzitter Philip Sleigh van de varkenscommissie binnen de National Farmers Union of Schotland.

Volgens voorzitter Jim McLaren van het vleesschap Quality Meat Scotland is dit een nieuw veelbelovend teken voor de Schotse sector die op veel dingen trots kan zijn, inclusief onze wereldklasse kwaliteitsgarantie en welzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.