Home

Nieuws

Sandersonia is hoogtepunt in zomertuin

Lisse – Van Sandersonia is slechts één soort bekend, namelijk Sandersonia aurantica die afkomstig is uit Zuid Afrika. Cees Breed showt deze week in de keuringszaal bij de CNB in Lisse een bloeiend exemplaar, met geel/oranje lampionachtige bloemen.

In de tuin kan dit uit smalle knollen voortkomende gewas een letterlijk hoogtepunt vormen door de hoogte van ongeveer 80 centimeter. De stelen zijn nogal rank en behoeven enige ondersteuning. Ook als snijbloem is Sandersonia goed toe te passen en zal dan menige andere bloem in het gemengde boeket overleven. Breed toont tevens een forse plant van de oranje/rode Begonia certinii, een pot met de voluit bloeiende witte Albuca humilis en de witte Triteleia hyacinthina. Van Wijnhout – Koomen staat nog een aantal Astilbes in de keuringszaal die nu vol in bloei zijn gekomen. Stuk voor stuk stevige jongens, waaronder de witte Astilbe ‘Rock and Roll’, de roze A. ‘Dance and Trance’ en enkel nieuwelingen onder nummer, waaronder een rode cultivar onder nummer E3. Voor goed rood is in het Astilbe sortiment ongetwijfeld een goede plaats weggelegd, want deze kleur komt niet zo veel voor.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.