Home

Nieuws

Samenwerking regio Boskoop voor Floriade in 2022 bekrachtigd

Boskoop - Tien publieke en private partijen hebben de intentieovereenkomst Floriade 2022 regio Boskoop ondertekend.

Het is voor het eerst dat publieke en private partijen zich gezamenlijk bij de Nederlandse Tuinbouwraad kandidaat willen stellen voor het maken van een bidbook voor de Floriade.

De gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop, Lansingerland, Rijnwoude, Waddinxveen, de provincie Zuid-Holland en de bedrijven Ballast Nedam, Arcadis, Imtech en Careyn hebben hiertoe een intentieovereenkomst ondertekend. Later volgt de ondertekening door Zoetermeer (waar al eerder een Floriade werd gehouden) en KWS. Deze partijen hebben namelijk nog geen definitief besluit over deelname genomen.

Namens de provincie Zuid Holland ondertekende gedeputeerde Liesbeth Spies de overeenkomst. “Het is belangrijk om gezamenlijk een stip op de horizon te zetten”, zegt zij. “Niet alleen om in 2022 een fantastische Floriade neer te zetten, maar ook om de komende jaren gericht te investeren in infrastructuur, recreatieve ontsluitingen, waterrecreatie en de kracht van de Greenports. Op die manier kunnen we ook na de Floriade profiteren van een nieuwe impuls voor het gebied. Ik ben er van overtuigd dat de publiek-private samenwerking die vandaag is bekrachtigd, deze Floriade en de regio ver gaat brengen.”

Eind van dit jaar beslist de Nederlandse Tuinbouwraad of deze regio ook echt een plan voor een winnend bod mag maken.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.