Home

Nieuws

Samenwerking productschappen kost 90 arbeidsplaatsen

Den Haag – Er verdwijnen ongeveer 90 arbeidsplaatsen bij de productschappen die hun organisaties gaan samenvoegen. De gezamenlijke serviceorganisatie van de productschappen wordt gehuisvest in Zoetermeer vanaf het tweede kwartaal van 2012.

Daarnaast gaan de productschappen hun medebewindstaken, die ze uitvoeren in opdracht van de overheid, ook onderbrengen in één organisatie. De afzonderlijke productschappen blijven wel verantwoordelijk voor hun eigen regelingen.

Het gaat om de productschappen Vee en Vlees (PVV), Pluimvee en Eieren (PPE), Zuivel (PZ), Akkerbouw (PA), Diervoeder (PDV), Wijn (PW), Tuinbouw (PT) en Margarine, Vetten en Oliën (MVO). Het Productschap Vis neemt donderdag een besluit of het zich aansluit bij de gezamenlijke serviceorganisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.