Home

Nieuws

Rusland ligt nu ook dwars bij invoer broedeieren

Den Haag – De export van broedeieren naar Rusland ligt stil, als gevolg van de uitbraak van laagpathogene aviaire influenza (vogelgriep) in Creil.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de Russen dwars liggen bij de export van Nederlandse land- en tuinbouwproducten. Afgelopen maand ging de grens dicht voor Nederlandse groente in verband met de Ehec-epidemie in Duitsland.

Rusland had de grenzen nog gesloten voor broedeieren uit Gelderland in verband met de een AI-uitbraak in Kootwijkerbroek eerder dit jaar. De uitbraak in Flevoland heeft de Russen doen besluiten de grens voor heel Nederland op slot te doen.

Het landbouwbedrijfsleven wil woensdag in overleg met het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om te bezien of maatregelen genomen kunnen worden, die het leed verzachten. ”We hebben te maken met een groot probleem voor de vermeerderingssector in de pluimveehouderij”, aldus Ernest Bokkers van het Productschap Pluimvee en Eieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.