Home

Nieuws 439 x bekeken

Rundvleesexport VS op recordkoers

Washington - De Verenigde Staten hebben dit voorjaar bijzonder veel rundvlees kunnen afzetten in Zuid-Korea, ten opzichte van vorig jaar het dubbele.

De totale Amerikaanse rundvleesexport is in die periode gegroeid met 17 procent. Dat meldt de financieel-economische website Bloomberg. In Zuid-Korea, toch al de grootste afnemer van Amerikaanse rundvlees, is de eigen veestapel gedecimeerd als gevolg van mond- en klauwzeer.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw USDA schat dat de rundvleesexport van de VS dit jaar een record gaan vestigen. In Azië wordt de afzet zonder meer het hoogste sinds de uitbraak van BSE in 2003 een einde maakte aan de leveringen in Zuid-Korea en Japan. De totale uitvoer zal dit jaar kunnen uitkomen op 1,2 miljoen ton, een stijging ten opzichte van 2010 met 14 procent. De VS hebben in vier jaar tijd hun aandeel op de wereldmarkt kunnen verviervoudigen naar 13 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.