Home

Nieuws 201 x bekeken

Roemeense activiteiten Smithfield zien winst verdampen

Boekarest – De Roemeense dochteronderneming van Smithfield Foods, Smithfield Ferme, heeft in 2011 9,2 miljoen dollar (6,4 miljoen euro) winst geboekt. De winst lag daarmee 74 procent lager dan in 2010. De Amerikaanse vleesproducent wijt dat aan teruglopende stimuleringspremies van de Roemeense overheid.

Smithfield Foods ontving meer dan 20 miljoen euro minder vanuit de staatsruif. De Roemeense overheid heeft Smithfield Foods in 2004 geholpen bij het opzetten van een Europees productieplatform. De activiteiten zijn mede door het uitbreken van dierziekten niet gelukkig geweest.

De verkopen namen in 2011 wel toe met 9 procent tot 199 miljoen dollar (138 miljoen euro). De stijging kan vooral worden toegeschreven aan gestegen prijzen. Smithfield Foods verwacht voor dit jaar vergelijkbare resultaten. Smithfield Foods hanteert een gebroken boekjaar dat loopt tot april.

Of registreer je om te kunnen reageren.