Home

Nieuws

Regen frist gewassen op

Doetinchem – De regen frist gewassen op, maar brengt nog geen serieuze verlichting van het neerslagtekort. Lokaal verschillen de neerslaghoeveelheden ook sterk.

”Het was een gouden regentje”, zegt Luc Remijn van DLV Plant over de regen in het Zuidwesten. Zondag viel er nauwelijks regen, maandagmorgen op plekken tot 15 millimeter. ”Het is weinig. Het is nog steeds hartstikke droog”, aldus Remijn.

Collega Paul Hooijman in Flevoland trekt dezelfde conclusie. De hoeveelheden varieren van 4 tot 30 millimeter. ”Voor de groei van uien en aardappelen is het goed. Voor zomertarwe komt de regen te laat. Het leed is geleden”, zegt hij.

Van schade door plotselinge grote hoeveelheden is geen sprake. ”Her en der stonden witlofruggen onder water. Het was zo kort, dat er geen schade is”, meldt Hooijman.

Of registreer je om te kunnen reageren.