Home

Nieuws 182 x bekeken

Regeling kleine banen stopt met ingang 2012

Den Haag - De regeling voor kleine banen stopt met ingang van 1 januari 2012.

De beëindiging van de regeling wordt nu al bekend gemaakt zodat werkgevers en softwareleveranciers hier rekening mee kunnen houden. De kleine banenregeling wordt in de agrarische sector veelvuldig toegepast bij met name de seizoensarbeid.

De beëindiging van de regeling is aangekondigd in een brief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer waarin hij meedeelt dat de regeling kleine banen per 1 januari 2012 eindigt.

Aanleiding hiervoor is dat uit een onderzoeksrapport volgt dat de doelstelling om werkloze jongeren via kleine banen tot de arbeidsmarkt te laten toetreden onvoldoende is gerealiseerd. Daarmee bestaat onvoldoende aanleiding om de regeling kleine banen te continueren. De regeling loopt hierdoor vanzelf per 1 januari 2012 af.

Of registreer je om te kunnen reageren.