Home

Nieuws 215 x bekeken

Rabbijn Sacks buigt zich over slachtverbod

Den Haag - Kamervoorzitter Gerdi Verbeet ontvangt donderdag Jonathan Sacks, een lid van het Britse Hogerhuis, tevens opperrabbijn. Verbeet praat met Sacks voorafgaand aan de hoorzitting over ritueel slachten waar behalve Sacks ook vertegenwoordigers van het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap en het Contactorgaan Moslims en Overheid hun mening geven.

De Joodse en moslimorganisaties geven tijdens het rondetafelgesprek aan waarom zij vinden dat de Kamerleden niet het wetsvoorstel van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) zouden moeten steunen. Thieme wil een einde maken aan het ritueel slachten van dieren zonder verdoving, omdat de dieren zonder verdoving extra pijn en stress hebben. Ze werkt al sinds 2008 aan het wetsvoorstel.

Joodse opperrabbijnen die de gehele West-Europese joodse gemeenschap vertegenwoordigen, brachten in april een bliksembezoek aan Nederland om zich gezamenlijk uit te spreken tegen het ritueel slachtverbod. Ze stappen naar de rechter als het verbod er toch komt.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.