Home

Nieuws 181 x bekeken

RIVM: 2 nieuwe Ehec-gevallen erbij

Bilthoven - Deze week zijn twee nieuwe Ehec-besmettingen vastgesteld in Nederland.

Dat heeft het Rijksinstituut voor Volkgezondheid en Milieu (RIVM) donderdag bekendgemaakt. Het totale aantal staat nu op acht gevallen. Ook de nieuwe patiënten hebben de besmetting in Duitsland opgelopen. Ze hebben ernstige diarree, maar geen nierproblemen.

De autoriteiten in Duitsland gaan ervan uit dat de uitbraak van de gevaarlijke Ehec-bacterie aan het afnemen is. Volgens een woordvoerder van het RIVM valt niet te zeggen of het aantal Nederlanders dat besmet is geraakt, de komende dagen zal afnemen. "Het effect kan nog na-ijlen. Mensen reizen naar Duitsland, raken besmet, en het duurt enige dagen voordat ze klachten krijgen. We moeten het afwachten.''

Of registreer je om te kunnen reageren.