Home

Nieuws 407 x bekeken

PvdA: controle met gereguleerde wietteelt

Den Haag - Het meten van de zwaarte van nederwiet kan alleen als de aanvoer naar de coffeeshops gereguleerd kan worden. Als onder strikte voorwaarden wiet kan worden geteeld, is een betere controle op de kwaliteit mogelijk. Dan kan ook het gehalte van de werkzame stof THC vastgesteld worden.

Dat zei PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester vrijdag in een reactie op het advies van de commissie-Garretsen om zware hasj en wiet, met een THC-gehalte van meer dan 15 procent, als harddrug te beschouwen. Bouwmeester zegt de discussie over te zware cannabis te snappen, maar vindt ook dat betere controle hand in hand moet gaan met gereguleerde teelt.

Van partydrug GHB een harddrug maken, zoals de commissie oppert, is voor Bouwmeester niet het belangrijkste punt, zolang op internet gemakkelijk is terug te vinden hoe gebruikers zelf GHB kunnen maken. Ook is het probleem dat veel mensen nog te weinig van dit verdovende middel afweten. Daarom zou de voorlichting een stuk beter moeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.