Home

Nieuws 177 x bekeken

’Provincies negeren verbod op megastallen’

Den Haag – Oppositiepartij Groenlinks is geschokt dat provincies een belofte van staatsecretaris Henk Bleker (landbouw) negeren om geen megastallen meer te bouwen.

Volgens Kamerlid Arjan El Fassed kunnen provincies gewoon hun gang gaan met het ontwikkelen van nieuwe stallen.

Eerder beloofde Bleker de ontwikkeling te zullen stoppen. Uit een inventarisatie van Groenlinks blijkt echter dat de meeste provincies niet wachten op de uitkomsten van de maatschappelijke dialoog. ”Ze zetten juist de deuren wijd open voor de intensieve veehouderij”, stelt El Fassed.

Groenlinks vindt dat Bleker onvoldoende ingrijpt om de ontwikkeling van nieuwe megastallen te stoppen. ”Hij zou dat wel moeten afdwingen” , vindt El Fassed. ”Provincies krijgen massaal verzoeken voor een nieuwe bouwvergunning. Bleker moet voorkomen dat provincies die honoreren.”

Of registreer je om te kunnen reageren.