Home

Nieuws 795 x bekeken

Prijzen lelies trekken aan

Aalsmeer - De prijzen die vorige week op de bloemenveilingen voor lelies werden betaald bevinden zich in een stijgende lijn.

Dit is waarschijnlijk mede veroorzaakt door de grootschalige lelie-promotiecampagnes die nu overal op stoom zijn. Vorige week werden ruim 6,7 miljoen lelies aangevoerd. Een aanvoerdaling van 18 procent vergeleken met een week eerder. Met vorig seizoen vergeleken is de aanvoer bij de Orientals 15 procent hoger. Bij de overige groepen ligt de aanvoer 10 procent lager dan vorig jaar. Na enkele weken malheur gingen de prijzen aan het einde van de week de goede kant op.

Op de vestiging Aalsmeer van FloraHolland lag de gemiddelde prijs voor Oriental lelies fors hoger dan verleden jaar, in de week oplopend naar € 0,70 per steel. Bij de veilgroep Longiflorum lag de aanvoer ongeveer gelijk aan verleden jaar, met aan het einde van de week een hoogste gemiddelde prijs van € 0,28. Vorig jaar was dat € 0,24 per steel. De aanvoer in de veilgroep LA/Aziaat lag 10 procent hoger da een week eerder. In vergelijking met verleden jaar lag de aanvoer echter lager. De gemiddelde prijs liep op van € 0,22 naar € 0,34 per steel.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.